Het is weer zomer! Tijd voor lekker weer, terrasjes, gezelligheid, heerlijk eten en sangria.

Het leuke van sangria is voor mij dat je er alle kanten mee op kan. Je kunt zelf bepalen welk fruit en welk smaakje je wilt toevoegen. Dit recept is verfrissend en lekker tropisch.

Voor dit recept heb ik een karaf van een liter gebruikt, dus ik heb in totaal 2 karaffen sangria kunnen maken met de 2 flessen wijn. Omdat dit recept Moscato d’asti bevat, kun je de wijn niet bewaren of te lang van te voren bereiden. Als je dit wel wilt, kun je ervoor kiezen om maar 1 wijnsoort te kiezen.

Ingrediënten (voor circa 10 glazen)

  • 1 fles fris-fruitige wijn (kies wat je lekker vindt. Ik houd bijvoorbeeld van Rueda)
  • 1 fles Moscato d’asti
  • 100 ml vlierbloesem likeur (als je dit niet hebt, kun je het vervangen door 50 ml vlierbloesem siroop)
  • 2 perziken
  • 10 aardbeien
  • 5 ananasschijven
  • 1 citroen
  • IJsblokjes (ongeveer 10 stuks)

Bereidingstijd: 15 min

Tropische sangria

Bereiding

  1. Zorg er allereerst voor dat de wijnen goed gekoeld zijn.
  2. Schil en snijd de perziken in kwartjes. 
  3. Ontkroon en was de aardbeien. Snijd ze door de helft. 
  4. Snijd de ananasschijven in 4 stukken.
  5. Was de citroen. Snijd de boven- en onderkant af en snijd de rest in schijven.
  6. Doe de ijsblokjes in een karaf en voeg daarna het fruit toe. (dit, zodat de ijsblokjes niet meteen naar boven drijven als je de wijn toevoegt).
  7. Schenk eerst de Moscato erbij tot ongeveer de helft van het karaf.
  8. Schenk er vervolgens de fris-fruitige wijn bij en roer dit kort door.
  9. Als laatste voeg je de vlierbloesem likeur of siroop toe.
  10. Roer nogmaals en schenk in wijnglazen.

Tot slot

Kan het nog lekkerder? Ik heb deze sangria voor bij de barbecue gemaakt. Het is dan erg lekker om iets licht zoets te drinken. Reken er maar op dat je complimentjes zult ontvangen.

Tip: proef van tevoren of het fruit zuur is als je met vers fruit werkt. Dit beïnvloedt de smaak van de sangria. Als het fruit (te) zuur is, kun je een uur van tevoren het fruit in een bakje leggen en er wat suiker overheen strooien. Dit zorgt ervoor dat het fruit iets zoeter wordt en de smaken goed naar boven komen.

Voor deze sangria ben je ongeveer €15,48 kwijt. Natuurlijk is dit grotendeels afhankelijk van de wijn die je kiest. En niet te vergeten: je hebt dan wel 1,5 tot 2 liter sangria.

Welk fruit vind jij onmisbaar in sangria?

Volg ons ook op social media

Deel ons