Pasta, ongeacht welke vorm, is een van de makkelijkste dingen om te bereiden. Het is niet voor niets een fenomeen onder studenten, maar volgens mij kunnen volwassenen er ook wat van. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, zelf houd ik heel erg van farfalle met carbonara saus. Anderzijds houdt mijn vriend van de good ol’ spaghetti met tomatensaus. Deze linguine in romige tomatensaus met kip en mozzarella komt daar dicht bij in de buurt, maar is toch net anders. Desondanks is de smaak er niet minder om.

Dit recept heb ik gevonden bij 15gram. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar is ook nog eens snel gemaakt. Er is dus geen reden om het niet te proberen!

Ingrediënten (voor ongeveer 3 porties)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 gram basilicum
  • 200 gram linguine
  • 300 gram kippengehakt
  • 200 gram tomato frito
  • 125 gram mascarpone
  • 100 ml water
  • 2,5 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bolletje mozzarella
  • Eventueel wat geraspte kaas 

Bereiding

Verwachte bereidingstijd 30 minuten
Werkelijke bereidingstijd 30 minuten

  1. Breng een pot water met wat zout en een halve eetlepel olijfolie aan de kook en laat de linguine koken volgens de verpakking.
  2. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan een pan en laat verwarmen.
  3. Voeg de kipgehakt toe en kruid met peper en zout.
  4. Laat de kip op middelhoog vuur bakken tot deze gaar is. Dit duurt ongeveer 5 tot 6 minuten. Schep af en toe door.
  5. Snij de knoflook en de ui fijn. En de tomaten in blokjes.
  6. Was de basilicum blaadjes en snij deze fijn of grof.
  7. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  8. Haal de pasta van het vuur en laat uitlekken.
  9. Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan waar je net de kip in hebt gebakken en verwarm.
  10. Als de olie warm is, voeg dan de ui en knoflook toe. Fruit dit totdat de ui doorzichtig wordt.
  11. Voeg daarna de tomato frito toe en roer door.
  12. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de kipgehakt en 100 ml water toe.
  13. Roer door en kruid eventueel met wat peper en zout. 
  14. Laat de saus ongeveer 10 minuten koken. Als je merkt dat deze te dik wordt, voeg dan 50 ml water toe.
  15. Snij, terwijl de saus kookt, de mozzarella in plakjes.
  16. Voeg na 10 minuten de mascarpone en roer door.
  17. Roer daarna de pasta door de saus heen.
  18. Doe er als laatste de mozzarella plakjes bij en roer door de pan, totdat de mozzarella is gesmolten.
  19. Garneer met de basilicum en eventueel wat geraspte kaas.

Eindoordeel

Dit recept is super makkelijk en bovendien erg snel. Perfect voor dagen waarop je snel iets op tafel wilt.

Normaliter beschrijf ik in mijn eindoordeel wat er fout is gegaan, maar dit keer ging alles vlekkeloos. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het een en ander heb aangepast ten aanzien van het originele recept.

Echter komt dat eerder, doordat de kaas het veel lekkerder maakt. Je kunt er ook voor kiezen om de kaas weg te laten als je bijvoorbeeld lactose intolerant bent. Verder heb ik de tomatenpuree vervangen door de tomato frito, omdat ik tomato frito smakelijker vind. PS: dit recept past ook erg goed bij de mozzarella sticks uit de oven die we laatste geprobeerd hebben!

Dit pasta recept kost je ongeveer €7,47, waarbij door mij vooral huismerken gebruikt zijn (behalve voor de linguine zelf). De meeste ingrediënten zul je al in huis hebben en de linguine kun je vervangen door iedere pastasoort die je lekker vindt of in huis hebt.

Kortom, met dit recept zit je altijd goed! Ga jij het binnenkort een keer proberen?

Volg ons ook op social media

Deel ons