Tijdens deze zonnige zomerdagen is het lekker om zware dranken in te wisselen voor lichte frisse drankjes. Daarom heb ik deze keer een makkelijk fris en zomers drankje met een fleurige twist: de mojito d’amour.

De standaard mojito is een Cubaanse cocktail welke door zijn verse ingrediënten, zoals munt en citroen, een lekkere frisse smaak bevat. Heerlijk voor zomerse dagen.

Er zijn genoeg varianten op de mojito. Denk hierbij aan de Mojito royal (champagne), Club mojito (bruine rum) en de Mexicaanse mojito (tequila). Een variant die je niet vaak tegen zult komen is de Mojito d’amour. Ondanks de Mojito d’amour minder bekend is, ben je na het proberen hiervan meteen verkocht. De frisse smaak van de mojito wordt hierin gecombineerd met de fleurige smaak van parfait amour om zo een zachte en toch zoete cocktail te krijgen.

Ingrediënten (voor 1 glas)

 • Een halve limoen
 • 1 takje munt
 • 3 theelepels rietsuiker
 • 30 ml witte rum
 • 30 ml parfait amour
 • Crushed ice of ijsblokjes*
 • Sprite of 7-Up*

*de hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je glas

Bereiding

Bereidingstijd 5 minuten

 1. Neem een longdrinkglas.
 2. Was het takje munt en doe deze in het glas.
 3. Snij de halve limoen in 4 partjes. Voeg 3 partjes toe aan het glas (het laatste partje is voor de garnering)
 4. Schep de suiker in het glas.
 5. Neem een muddler en stamp de blaadjes aan, zodat de aroma’s vrijkomen.
 6. Vul het glas helemaal met ijs. Gebruik het liefst crushed ice, maar als je dit niet hebt, zijn blokjes ook prima.
 7. Voeg de witte rum en parfait amour toe.
 8. Roer het glas met een lepel door.
 9. Top het glas af met Sprite of 7-Up.
 10. Garneer het glas met het laatste partje limoen en eventueel een rietje.
Mojito d'amour

Tot slot

Ik heb deze mojito’s gemaakt tijdens een tuinfeestje. De combinatie van een lekker zonnetje, gezelligheid en dit drankje zorgde voor een goede stemming. Omdat dit een niet vaak voorkomend drankje is, en omdat je gebruik maakt van verse ingrediënten, zullen je gasten zeker onder de indruk zijn van dit drankje. 

Tip: Een goede cocktail maker past zijn drankjes aan op de behoefte van zijn gast. Je kunt deze mojito aanpassen naar de voorkeuren van ieder persoon. Een persoon die vaker bier of droge wijn drinkt zal minder houden van zoete drankjes. Je kunt dan de hoeveelheid rietsuiker verlagen naar 1 theelepel en de parfait amour naar 20 ml. De smaakcombinatie zit er dan nog steeds goed in, echter zal de zoete smaak minder overheersen.

Voor deze mojito ben je rond de €25,00 kwijt voor de flessen drank. Met de flessen kun je ongeveer 25 mojito’s maken. Naar schatting kost één mojito €1,49 afhankelijk hoe sterk je de mojito maakt en waar je de limoenen en munt koopt.

Bekijk ook ons recept voor tropische sangria, handig voor grotere feestjes.

Ga jij deze mojito d’amour binnenkort proberen? Laat het ons weten!

Mojito d'amour

Volg ons ook op social media

Deel ons