Deze pão de queijo was misschien een van de gekste dingen die ik ooit heb geproefd. De structuur van tapiocameel is heel anders dan van tarwebloem. Het was enigszins plakkerig, waardoor ik de balletjes wat langer in de oven heb gebakken. Daarna waren, hoewel nog steeds plakkerig, lekker. Vooral de smaak van de kaas viel bij mij erg goed.
Tip: vaak is een bolletje mozzarella 125 gram, waardoor je iets over houdt. Rasp dit ook en besprenkel de balletjes met wat mozzarella.
Eerlijk toegegeven vond ik dit eerder kaassoesjes dan kaasbroodjes. De binnenkant was zo hol als bij normale soesjes en ook het formaat komt daar aardig dicht bij in de buurt. Ze zouden erg lekker kunnen zijn met een vulling van bijvoorbeeld roomkaas en gerookte zalm.
Desalniettemin zou ik dit recept niet opnieuw maken. De structuur is heel anders dan ik gewend ben, dus misschien is het een kwestie van wennen. Als ik de tapiocameel mocht vervangen door tarwemeel, zou ik zeker een poging willen wagen.
De pão de queijo kost €3,02 voor rond de 30 tot 35 broodjes/soesjes.
Ben je dol op kaas, maar wil je toch liever iets bekenders maken? Probeer dan deze mozzarella sticks!