Deze no-bake Lotus cheesecake ben ik zo vaak op Pinterest tegengekomen, dat ik het toch wel echt een keer moest maken. Het ziet er super lekker uit en is ook nog eens een no-bake. Dus geen reden om het niet te proberen!

Dit recept komt van Uit de komen van Fatima. Zelf heb ik een springvorm van 16 cm gebruikt in plaats van 20 cm. Hierdoor is mijn cheesecake iets hoger, maar net zo lekker.

Ingrediënten (voor 8 tot 10 stukjes)

  • 250 gram Speculoos koekjes
  • 80 gram roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 200 gram Lotus Speculoos pasta
  • 200 ml slagroom
  • 40 gram poedersuiker
  •  1 theelepel speculaas kruiden of kaneel
  • 1 zakje klopfix

Voor de garnering:

  • 30 gram Lotus Speculoos pasta
  • 50 ml slagroom

Bereiding

Verwachte bereidingstijd onbekend
Werkelijke bereidingstijd 50 min

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een zakje en plet ze met een deegroller.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter.
  4. Giet het mengsel in een springvorm en druk goed aan.
  5. Doe de roomkaas, Speculoos pasta, poedersuiker en speculaas kruiden of kaneel in een beslagkom en mix dit ongeveer een minuut.
  6. Schenk de slagroom in een andere beslagkom en voeg daar de klopfix aan toe. 
  7. Klop de slagroom circa 5 minuten op totdat deze helemaal stijf is geworden.
  8. Doe de opgeklopte slagroom bij het roomkaasmengsel en spatel dit door tot een glad geheel.
  9. Pak de springvorm er weer bij en giet de cheesecakevulling over de bodem. 
  10. Zet vervolgens de springvorm minstens 6 uren in de koelkast, zodat de cheesecake kan opstijven.
  11. Als laatste, als de cheesecake al is opgesteven, verwarm je de Speculoos pasta. Dit kan in de magnetron of in een pannetje.
  12. Giet de gesmolten pasta over de taart heen en smeer dit geleidelijk uit.
  13. Klop daarna de overgebleven slagroom op tot deze stevig is.
  14. Schep de slagroom in een spuitzak met een kartelrandje en spuit toefjes op de taart.
  15. Werk eventueel af met Lotus koekjes.

Eindoordeel

Aan de smaak valt niet te twijfelen, want hoewel deze no-bake Lotus cheesecake best machtig is, is hij zo lekker. Aan een klein stukje heb je dus genoeg.

Zorg ervoor dat je snel werkt met de gesmolten Speculoos pasta als je gaat garneren. De warmte van de gesmolten pasta, zorgt er namelijk voor dat de cheesecake een beetje smelt aan de bovenkant. Bovendien stijft de pasta ook weer erg snel op, waardoor uitsmeren rommelig wordt. 

Ook kun je de cheesecake even in de vriezer zetten als deze niet volledig opstijft. Het midden van mijn cheesecake was namelijk  niet stijf, maar dit was al snel opgelost, door deze een halfuur in de vriezer te plaatsen.

Hoewel ik vind dat je geen prijs mag plaatsen op deze  cheesecake (omdat hij zo hemels is), ga ik het toch doen.  De no-bake Lotus cheesecake kost €7,57 wat nog best meevalt met alleen maar A-merken.

Ook lekker en no-bake zijn deze overheerlijke banaan karamel toetjes. Die kun je net als deze Lotus cheesecake niet laten staan!

No-bake Lotus Cheesecake

Volg ons ook op social media

Deel ons