Ramen is tegenwoordig ongekend populair. In korte tijd zijn de ramen restaurants als paddestoelen uit de grond geschoten en dat snap ik ook wel. Ramen is namelijk een heerlijke comfort food. Vooral als het buiten koud is, is het prettig om aan tafel te zitten met een kom ramensoep.

Ramen klaarmaken klinkt altijd erg ingewikkeld en tijdrovend. Dat is precies de reden waarom ik het nog nooit eerder heb geprobeerd te maken. Desondanks valt het eigenlijk best mee met dit recept voor romige spicy miso ramen van Couple eats food .

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 30 gram miso pasta
  • 15 gram Gochujang pasta
  • 500 ml Dashi bouillon
  • 350 ml (soja)melk
  • 6 teentjes knoflook
  • 20 ml sesamolie
  • 30 ml sojasaus
  • 3 fijngesneden bosuitjes
  • 200 gram ramen noodles
  • 100 gram champignons naar keus
  • 50 gram maiskorrels
  • 2 baby paksoi
  • 2 kipschnitzels

Bereiding

Verwachte bereidingstijd 25 min
Werkelijke bereidingstijd 40 min

  1. Kook de ramen noodles volgens de verpakking.
  2. Breng een pan met 1 liter water aan de kook.
  3. Snijd de champignons in plakjes en borstel ze. 
  4. Voeg de baby paksoi en gesneden champignons toe aan het water. Kook ze ongeveer 5 minuten.
  5. Verhit ondertussen de sesamolie in een kookpan.
  6. Pel en pers de knoflook en voeg deze toe aan de sesamolie.
  7. Fruit de knoflook tot deze lichtbruin van kleur is.
  8. Voeg de miso pasta en Gochujang pasta toe aan de knoflook en bak een halve minuut aan.
  9. Giet daarna de sojasaus bij het mengsel en schep om.
  10. Voeg als laatste de Dashi bouillon en melk toe. Roer dit met de pasta. Laat alles 10 minuten koken.
  11. Verhit in een ander pan wat olie. Bak hierin de kipschnitzels volgens de verpakking.
  12. Snijd de kipschnitzels in reepjes.
  13. Pak een kom en voeg wat ramen toe. Schep daaroverheen de soep en leg de groenten en kipschnitzel bovenop.
Romige spicy miso ramen

Eindoordeel

Binnen een uur stond de ramen op tafel en kon er gesmuld worden. Oh ja, pas op: dit recept heeft een pittig maar oh zo lekker randje.

Hoewel ik voor deze ramen speciaal dashi bouillonblokjes heb gekocht, ben ik er wel achter dat dit een echte múst is voor dit recept. De dashi bouillon kan namelijk vervangen worden voor kippenbouillon, maar de smaken zijn twee hele verschillende werelden die ver uit elkaar liggen. Wil je toch vegan gaan? Gebruik dan groente bouillonblokjes.

Bij het koken van de soep was ik al in de hemel, want wat rook het lekker! Het smaakte zelfs nog beter dan verwacht. Misschien zelfs wel lekkerder dan de ramen die ik weleens in restaurants heb gegeten. Het is dan ook zeker niet gek dat dit recept een echte aanrader is voor de aankomende winter.

Een leuke bijkomstigheid is trouwens dat je alle toppings kunt vervangen. Vind je maïs niet lekker? Vervang het dan door bijvoorbeeld bamboescheuten of taugé. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak er vooral je eigen feestje van!

Voor 2 kommen van deze romige spicy miso ramen ben je €4,81 kwijt zonder toppings. Met toppings kost het je rond de €9,36 met twee kipschnitzels (één per persoon).

Probeer ook deze huisgemaakte Baileys als toetje. Perfect voor winterse dagen!

Romige spicy miso ramen

Volg ons ook op social media

Deel ons