Een heel klein voordeel aan het Corona virus, is dat iedereen net iets liever voor elkaar is. Zo heb ik laatst M&M heerlijke brownies ontvangen door de brievenbus. Lief én lekker. De brownies waren fudgy, maar ook wat cakeachtig. Wat mij betreft the best of both worlds. Logischerwijs waren ze zo op, wat voor mij een goede reden was op zoek te gaan naar een brownie recept met een soortgelijke structuur.

Ik stuitte op dit recept van Rutger Bakt en ik na je vertellen dat het niet teleurstelde. Hieronder het recept met een kleine twist: vrolijke M&M’s.

Ingrediënten (voor circa 10 brownies)

 • 225 gram boter
 • 115 gram pure chocolade
 • 300 gram suiker
 • 125 gram patentbloem
 • 25 gr cacaopoeder
 • 2 eieren
 • 1 eidooier
 • 100 gram pinda M&M’s 
 • 80 gram chocolade M&M’s 

Bereiding

Verwachte bereidingstijd 20 min + 40 min baktijd
Werkelijke bereidingstijd 20 min + 40 min baktijd

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Vet een ovenschaal of bakblik van circa 20 bij 25 in.
 3. Smelt de boter met de chocolade. Dit kan au bain marie of in de magnetron met intervallen van 30 seconden. Roer door en laat afkoelen.
 4. Mix vervolgens de eieren, eidooier en de suiker op middelhoge snelheid tot een dik lichtgeel mengsel. Dit duurt circa 5 minuten.
 5. Giet langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel terwijl je verder mixt.
 6. Als de chocolade volledig is opgenomen. Voeg dan de bloem met de cacaopoeder toe en mix top lage snelheid tot het een egale massa is.
 7. Spatel als laatste de pinda M&M’s door het browniebeslag.
 8. Giet het beslag in de bakblik of ovenschaal.
 9. Bestrooi de bovenkant met de chocolade M&M’s.
 10. Zet de brownies in de oven en bak in 40 minuten af. 
M&M Brownies

Eindoordeel

Zo snel als de brievenbus brownies op waren, waren deze M&M brownies ook op. Dat zegt eigenlijk al genoeg toch? Ik heb de brownies 10 minuten langer in de oven laten staan, omdat het nog erg nattig leek. Achteraf bleek dat helemaal niet nodig te zijn en is de baktijd van 40 minuten meer dan genoeg. 

Verder kun je  tientallen variaties uitvoeren op dit recept. Denk aan het vervangen van de M&M’s door Oreo koekjes of kruidnoten. 

In het recept van Rutger geeft hij aan hele pure chocolade (>78%) te gebruiken. In de reacties las ik dat sommigen de brownies te zoet vinden. Om die reden heb ik zelf 90% chocolade gebruikt. Dit vond ik zelf perfect qua zoetheid, een lager percentage had ik te zoet gevonden. 

Deze overheerlijke brownies kosten je rond de €6,36 voor 10 brownies. Ik zou zeggen: doen!

En mocht je niet weten wat je met het overgebleven eiwit moet doen? Probeer dan deze heerlijke meringues

M&M Brownies

Volg ons ook op social media

Deel ons