Ik kan niets anders zeggen dan dat deze gulab jamuns overheerlijk zijn. Het kan lastig zijn ze te maken, omdat er het één en ander mis kan gaan dus hieronder wat tips.
- Kneed het deeg niet te lang, daardoor vormen er teveel gluten en worden de balletjes niet zacht en luchtig.
- Zorg dat geen scheurtjes in de balletjes zitten. Als deze er toch in zitten, voeg dan een eetlepel melk toe en kneed weer kort.
- Frituur de balletjes tot ze lichtbruin zijn. Als ze donkerbruin zijn krijgen ze een bittere aangebrande smaak.
- Als de balletjes per abuis te stevig zijn, snijd ze dan door midden, voeg wat water toe aan de siroop en laat de siroop weer koken terwijl de balletjes erin drijven. Hierdoor worden ze iets zachter en nemen ze meer siroop op.
Voor €1,59 kun je ongeveer 15 balletjes maken, wat dus reuze meevalt. Vooral als je je bedenkt dat je in de winkel al gauw tussen de €7,50 en €10 kwijt bent voor hetzelfde aantal. Ik zou zeggen: waar wacht je nog op?
Wil je iets wat meer foolproof is, maar net zo lekker? Probeer dan deze banaan karamel toetjes!