Eerlijk is eerlijk, hiervoor had ik nog nooit tagliatelle gegeten, laat staan tagliatelle met zalm en spinazie. Eigenlijk ben ik ook nooit dol geweest op spaghetti soorten. Vorige week kwam hier verandering in toen ik met mijn schoonzus een gezellig meidenavondje had. Wat we wilden koken: iets lekkers, maar toch simpel. Zo kwamen we uit op één van haar favoriete gerechten: tagliatelle met zalm en spinazie! Hieronder haar recept:

Ingrediënten (voor 2 tot 3 porties)

  • 250 gram tagliatelle
  • 400 gram (verse) spinazie
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 70 gram roomkaas met kruiden
  • 1 kleine ui
  • 15 ml zonnebloem- of olijfolie

Bereiding

Werkelijke bereidingstijd 20 min

  1. Zet een pan kokend op het fornuis en breng aan de kok.
  2. Schil en snipper ondertussen de ui fijn.
  3. Verhit een wok- of hapjespan en schenk daar de olie in.
  4. Als de olie is verwarmd, voeg de versnipperde ui toe.
  5. Doe ondertussen de tagliatelle in het kokende water en kook volgens de verpakking.
  6. Voeg vervolgens de zalmsnippers toe aan de gefruite ui en schep om.
  7. Voeg daarna de spinazie toe aan de zalm en ui. Laat koken tot de spinazie is geslonken.
  8. Roer de roomkaas door het spinaziemengsel en zet het fornuis uit.
  9. Als de tagliatelle klaar is, laat deze dan uitlekken in een vergiet.
  10. Pak een bord en schep hier wat tagliatelle op vervolgd door een royale portie spinazie met zalm.

Eindoordeel

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde, ben ik nooit dol geweest op spaghetti soorten. Nu moet ik zeggen dat mijn mening daarover is veranderd: het kan lekker zijn als je het maar juist bereidt. Bovendien ken ik haast geen recept dat zo makkelijk en snel te maken is. Ideaal als je een lange dag hebt gehad of gewoon geen zin hebt om lang te staan koken.

De roomkaas en zalm zijn in dit gerecht dé smaakmakers, dus voeg gerust meer roomkaas toe als je meer smaak aan de tagliatelle wilt geven. 

Voor dit gerecht ben je ongeveer €9,79 kwijt voor 2 tot 3 porties. Dat is iets meer dan bijvoorbeeld onze linguine in tomatensaus met kip, maar deze overheerlijk tagliatelle met zalm en spinazie is dat zeker waard!

Tagliatelle met spinazie en zalm

Volg ons ook op social media

Deel ons