Nu moet ik zeggen dat ik echt nooit had gedacht dat kersen in een hartige taart net zo lekker konden zijn als in een kersenvlaai. De kersen zorgen ervoor dat de kip in de hoed een zoetzurig tintje krijgt, wat weer de tegenhanger is van de kip met kerriesaus.
In het originele recept worden bolletjes stemgember gebruikt, echter konden wij deze niet vinden. Daarom hebben we dit vervangen voor een theelepel gemberpoeder. Hierdoor krijgt de gember niet echt een plekje in dit gerecht in vergelijking met het recept van Albert Heijn, maar dat vonden wij juist wel lekker, omdat wij niet zo dol zijn op gember.
Overigens is dit gerecht écht voor 4 porties, omdat je anders een overschot aan bladerdeeg hebt. Heb je toch nog een plakje of twee over? Maak er dan lekkere appelflappen (of kersenflappen) van!
De kip in de hoed kost je rond de €8,48. Een prima prijs voor dit heerlijke gerecht wat ons betreft!
Liever iets wat sneller op tafel staat? Probeer dan deze tagliatelle met zalm en spinazie.