Veel cocktails gebruiken het water van ingeblikte kikkererwten om een mooie schuimlaag te creëren bovenop de cocktail ter vervanging van ei. Veel veiliger, want tja je wilt het risico op salmonella krijgen liever voorkomen. Maar wat doe je dan met de overgebleven kikkererwten? Nou, daar hebben wij een antwoord op namelijk: kikkererwten kokos curry van maken!

In mijn encyclopedie staan erom kikkererwten bekend eiwitrijk én een goede vervanger voor koolhydraten te zijn. Win-win dus! 

Ingrediënten (voor circa 4 porties)

  • 250 gram kipfilet
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Een stuk gember van ongeveer 1 cm
  • 1 jalapeño
  • 1 1/2 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 1/2 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 30 ml zonnebloemolie

Bereiding

Verwachte bereidingstijd 30 min
Werkelijke bereidingstijd 40 min

  1. Snijd de kip in stukjes van 2 cm bij 2 cm.
  2. Marineer de kipstukjes met peper en zout.
  3. Snijd de ui, jalapeño en gember fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
  5. Fruit de gesnipperde ui, gember en knoflook toe tot de ui transparant kleurt.
  6. Voeg de kip toe aan de gefruite ui.
  7. Laat 5 minuten bakken.
  8. Voeg de kurkuma, komijnzaad en paprikapoeder toe en schep om.
  9. Doe de kikkererwten bij de kip.
  10. Schenk als laatste de kokosmelk en tomatenblokjes bij de kikkererwten en kip.
  11. Roer dit goed door en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  12. Laat het mengsel circa 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
  13. Als de curry goed is ingedikt, is het klaar.
Kikkererwten kokos curry

Eindoordeel

Je kunt deze kikkererwten kokos curry eten zonder bijgerecht, gezien de kikkererwten vrij vullend zijn. Echter hebben wij ervoor gekozen om tijdens het inkoken van de curry wat naans te maken, om zo een échte Indiase vibe te krijgen. Het recept daarvoor vind je hier.

De curry is lekker romig. Achteraf vond ik het heel jammer dat ik geen spinazie aan de curry heb toegevoegd, om het nog voedzamer en gezonder te maken. Hoe dan ook, is het een heerlijk recept, waar je allerlei kanten mee op kunt. Bijvoorbeeld kun je ervoor kiezen om de kip weg te laten of te vervangen voor vis of tofu.

Voor dit gerecht ben je ongeveer €4,64 kwijt (zonder bijgerecht). 

Zin in nog meer Aziatisch eten? Probeer dan ook zeker de romige spicy miso ramen!

Volg ons ook op social media

Deel ons