Dit flesje vol brownies is speciaal voor mijn collega’s van wie ik onlangs afscheid heb genomen. Ik heb lang na moeten denken over wat ik ze als bedankje wilde geven. Iets leuks voor iedereen, maar ook iets persoonlijks. Een stukje van mezelf. Een doos chocolade is lekker, maar vertelt geen persoonlijk verhaal. Een geurkaarsen set is heerlijk maar idem dito. Toen kwam het idee, iets waar iedereen blij van wordt maar wat ook erg bij mij past: een flesje vol brownies!
 
Voordat ik je de bereidingswijze verklap (welke overigens erg simpel is) wil ik nog even iets zeggen tegen m’n collega’s die dit, hoogstwaarschijnlijk althans dat hoop ik, gaan lezen:
 
Hoe cliché ook, ik heb in de twee jaar ontzettend veel geleerd. Leren van jullie was meestal een feestje, maar soms ook erg vermoeiend. Dat komt doordat er zoveel kennis is. Behalve kennis is er ook een hoge gezelligheidsfactor. Ondanks corona hebben we vaak leuke momenten, wat waardevol is. Ik ben dankbaar dat ik jullie heb leren kennen en heb prettig met jullie samengewerkt. Het allerbeste gewenst en hopelijk tot gauw! 
 
Voor mijn lezers die logischerwijs geen flesje browniemix hebben, zie onze Instagram pagina voor het uitgesplitste recept.

Ingrediënten (voor 9 tot 12 stukjes)

  • 1 flesje vol browniemix
  • 2 eieren (M)
  • 100 ml zonnebloemolie

Bereiding

Verwachte bereidingstijd 10 min + 20 minuten baktijd
Werkelijke bereidingstijd 10 min + 22 minuten baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een bakblik of ovenschaal in (van ongeveer 20 bij 20) met boter of leg er een bakpapiertje in.
  3. Breek de eieren in een mengkom en voeg de browniemix en zonnebloemolie toe.
  4. Mix alles in ongeveer 2 minuten op een middelhoge snelheid of tot je een egaal mengsel hebt.
  5. Giet het browniemengsel in de bakblik of ovenschaal.
  6. Bak in 20 tot 22 minuten af in de oven.
Flesje vol brownies

Tot slot

De eerste keer dat ik deze brownies probeerde had ik het idee dat ze na 20 minuten nog niet helemaal goed gebakken waren. Ik liet ze dus ongeveer 30 minuten bakken, echter was dat geen succes, omdat ze toen te droog en hard werden. 20 tot 22 minuten is dus echt voldoende.

Tip: voeg zelf nog wat Oreo’s, marshmellows of M&M’s toe om ze er nog leuker uit te laten zien.

Extra tip voor mijn (ex-)collega’s: de fles kun je prima hergebruiken als vaasje of kaarshouder. Zelf gebruiken wij ‘m om drankjes of sapjes in te bewaren.

Mocht je iets meer tijd hebben en je wat meer willen uitsloven voor nóg lekkerdere brownies, lees dan vooral ons recept voor M&M brownies.

Flesje vol brownies

Volg ons ook op social media

Deel ons